Pages

Monday 4 August 2014

Zucchini love



You have probably already noticed that the blog has changed a little bit. I really don't want to talk about it too much because I have already told everything important in the "More" section above, but shortly the thing is: our blogging path with Banni has split, but don't worry, this means nothing bad, we still support and inspire each other, we still work together, just don't run this blog together anymore. We don't want to write about just fashion, this is not us anymore, so stay tuned, because more lifestyle-, gastroposts and posts in psychology topics are coming! So here is my very first recipe, enjoy!

Stuffed zucchini

Ingredients:
2 middle-sized zucchinis
0,5 kg of ground beef (it's up to you)
1 carrot
1 onion
Tomato paste (or ketchup)
Salt, pepper, thyme
Cheese

Preparation:
At first you grind the beef, while doing it, throw the cleaned onion and carrot to the grinder and grind them with beef altogether. After this, add the ground ingredients to the tomato paste and mix them. Next, carve out the zucchinis' insides. Fry the grund ingredients in a frying pan and than fill the zucchinis with the fried paste. Once done, put the food into the pre-heated oven for 40 minutes. After about 35-38 minutes, pick the zucchinis out, sprinkle it with cheese and put them back for the last minutes to melt.

Bon appetite!

Valószínűleg már észrevettétek, hogy a blog megváltozott egy kicsit az elmúlt időben. Túl sokat nem szeretnék erről beszélni, mert a "More" kisfül alatt többet megtudhattok a dologról, de dióhéjban a lényeg annyi, hogy Bannival blogolás terén egy icipicit elváltak az útjaink, azonban a bejegyzésekben segítjük egymást, és mivel a The Scarlet Diaries közös gyermekünk, így útjának "egyengetésében" (jaj, hát mindjárt elérzékenyülök) ő is részt vesz. 
Tisztán a divatról már egyikünk sem szeretne írni, kicsit kinőttünk belőle, ha lehet ilyet mondani, így ezen a blogon is több lifestyle téma kerül majd elő, meg mindenféle olyan dolog, amit meg akarok osztani veletek(receptek, gondolatok, de persze a divat is megmarad). Rólunk/rólam most ennyit, és jöjjön is egy már régóta tervezett, de eddig csak halogatott gasztro-poszt. Bár még elég amatőrnek számítok  a konyhában, egy-egy jól ekészített ebéd/vacsora annyira fel tud dobni, hogy őszintén mondhatom: szeretek főzni.

A nyár egyik nagy slágere a cukkini. Receptek után kutatva a TOP keresések között mindig az első három hely valamelyikét foglalja el, sokoldalú, és én is nagyon szeretem. Jöjjön tehát a mai ebédem receptje:

Töltött cukkini

Hozzávalók(4 személyre):
2 közepes cukkini
Kb. fél kiló darált hús ízlés szerint(legjobb, ha mi daráljuk le)
Egy nagyobb sérgarépa
Egy közepes méretű hagyma
Paradicsompüré (helyettesíthető ketchuppal)
Só, bors, kakukkfű
Reszelni való sajt

Elkészítés:
Ledaráljuk a húst, és közben a darálóba dobjuk a hagymát, sárgarépát, majd a paradicsompürével együtt összekeverjük a masszát. Ezután ezt egy serpenyőben olajon megpirítjuk. A két cukkinit félbevágjuk, kikaparjuk a belsejüket, majd miután kellőképp megpirult a töltelék, megtöltjük a cukkinit, és előmelegített sütőbe helyezzük, ezt követően kb 40 percig sütjük, az utolsó percek előtt kivesszük a cukkiniket, sajtot reszelünk a tetejükre, és visszahelyezzük egy kicsit, hogy a sajt ráolvadjon.

Jó étvágyat!


6 comments:

  1. i am going to try this dish out with a veggie topping
    keep in touch
    www.beingbeautifulandpretty.com
    www.indianbeautydiary.com

    ReplyDelete
  2. That looks yummy! Thanks for stopping by SLS, have a great week!

    Lulu
    simplylulustyle.com

    ReplyDelete
  3. This looks really yummy! Great recipe, I might have to try it! :)

    ReplyDelete
  4. This looks so good!

    http://finddyourway.blogspot.pt/

    ReplyDelete
  5. I need to try this recipe! Looks so delicious!

    http://finddyourway.blogspot.pt/

    ReplyDelete